Ήρθε η Άνοιξη, ήρθαν και οι Φράουλες

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας φρούτα, με σαγηνευτικό άρωμα και γλυκοξυνούτσικη γεύση, η φράουλα, με το έντονο κόκκινο χρώμα της, μας υπενθυμίζει τον ερχομό της άνοιξης και μας γεμίζει προσμονή για το επερχόμενο καλοκαίρι. 

Η φράουλα είναι ένα παγκόσμιο φρούτο με καταγωγή από την Χιλή και περίπου 250 γνωστές ποικιλίες, η κάθε μια με τα χαρακτηριστικά της. Πρωτοεμφανίζεται τον Απρίλιο και ανάλογα με την ποικιλία, τις απολαμβάνουμε μέχρι τον Ιούνιο (μονοφόρες) ή μέχρι το φθινόπωρο (πολύφορες). 

Στην χώρα μας οι βασικές περιοχές καλλιέργειας ειναι η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία, η Λάρισα, η Πιερία, η Ημαθία, η Φλώρινα και η Πέλλα. 

Η ποικιλία Camarosa που επιλέξαμε για τα προϊόντα μας θεωρείται από τις κορυφαίες, χάρη στην πλούσια γεύση και το άρωμα της,  και οι περιοχές παραγωγής από όπου τις προμηθευόμαστε είναι η Ηλεία και η Ημαθία. 

Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα ποτήρι φράουλες, που αντιστοιχεί σε 5-8 φράουλες, προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια δόση. Επίσης,  η αντιφλεγμονώδης δράση της φράουλας είναι γεγονός, καθώς οι φαινόλες που περιέχει μειώνουν την δράση του ενζύμου COX που προκαλεί την φλεγμονή.

Οι φράουλες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Είναι φρούτο πλούσιο σε πεκτίνη, η οποία, ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι, συντελεί και στην μείωση της χοληστερίνης.

Ανάμεσα στα οφέλη της φράουλας για τον οργανισμό μας περιλαμβάνονται ακόμη η προστασία των ματιών, η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, και η προστασία στην αρθρίτιδα και τις καρδιοπάθειες. 

Με τόσα οφέλη, δεν έχουν άδικο που λένε η φράουλα είναι το επιδόρπιο της φύσης! 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *